Вижте таблицата по -долу за задълбочен анализ на хранителни вещества:

Вижте таблицата по -долу за задълбочен анализ на хранителни вещества:

Стъчелото, което остави в земята след щракане, изсъхне и се разпадне.

Топло време би довело неблагоприятно до преждевременно отваряне на съвети за копие, които могат да намалят общия им аромат и качество. Аспержите се събират веднъж годишно за период от 8 до 10 седмици за сезон.

Бели или бланширани аспержи (Спаргел) копия се пожъсват чрез натрупване на заобикаляща почва около изригващите издънки, лишавайки ги от слънчева светлина. Този метод, както в Endive, кара издънките да се побледнят чрез инхибиране на фотосинтезата. На някои европейски пазари тези бланширани копия (Spargel), предпочитани пред зелените, заради приятния им вкус и деликатния вкус.

Ползи за здравето на аспержите

аспержи е много нискокалоричен зеленчук . 100 g пресни копия носят само 20 калории.

Освен това, неговите копия съдържат умерени нива на диетични фибри. 100 g пресни копия осигуряват 2,1 g груб. Диетичните фибри помагат за контролиране на състоянията на запек, намаляват нивата на лоши (LDL) холестерол, като се свързват с него в червата и регулират нивата на кръвната захар. Проучванията предполагат, че диетата с високо съдържание на фибри спомага за намаляване на рисковете от рак на дебелото черво, като се предотвратяват токсични съединения в храната от абсорбция.

Нейните издънки отдавна се използват в много традиционни лекарства за лечение на състояния като капка и раздразнителна черна Синдром.

Свежите аспержи копия са добър източник на антиоксиданти като лутеин, зеаксантин, каротени и криптоксантини. Общата им якост на антиоксиданти, измерена по отношение на капацитета на абсорбция на кислородни радикали (стойност на ORAC), е 2150 µmol TE/100G.

Заедно тези флавоноидни съединения помагат да се премахнат вредните свободни окислители от радикалите от тялото, предпазват от възможен рак, Невродегенеративни заболявания и вирусни инфекции.

Прясният аспержи е богати източници на фолати. 100 g копия осигуряват около 54 µg или 14% RDA на фолиева киселина. Фолатите са един от основните ко-фактори за синтеза на ДНК вътре в клетката. Научните проучвания показват, че адекватната консумация на фолати в диетата през периода преди концепцията и ранната бременност помага да се предотвратят дефектите на невронните тръби при новороденото бебе.

Нейните издънки също са богати на B-Complex група Витамини като тиамин, рибофлавин, ниацин, витамин В-6 (пиридоксин) и пантотенова киселина. Тази група витамини е от съществено значение за оптималните клетъчни ензимни и метаболитни функции.

Прясният аспержи също съдържа доста количества антиоксидантни витамини като витамин-С, витамин-А и витамин-Е. Редовната консумация на храни, богати на тези витамини, помага да се развие резистентност срещу инфекциозни агенти и да почита вредни, провъзпалителни свободни радикали от тялото.

Нейните издънки също са отличен източник на витамин-K. 100 грама носят около 35% от DRI. Витамин-К има потенциална роля в здравето на костите чрез насърчаване на активността на образуването на кост. Адекватните нива на витамин-К в диетата помагат за ограничаване на увреждането на невроните в мозъка. По този начин той има роля в лечението на пациенти с болест на Алцхаймер.

аспержите е отличен източник на минерали, особено мед и желязо. Also, it has small amounts of some other essential minerals and electrolytes such as calcium, potassium, manganese, and phosphorus.

Potassium is an important component of cell and body fluids that helps controlling heart rate and blood pressure by Противопоставяне на ефектите на натрий. Манганът се използва от организма като ко-фактор за антиоксидантния ензим, супероксид дисмутаза.

Медта е необходима при производството на червени кръвни клетки. Iron is essential for cellular respiration and red blood cell formation.

See the table below for in depth analysis of nutrients:

Asparagus nutrition profile per 100 g (A. officinalis), RAW, ORAC стойност 2150, (Източник: Национална база данни за хранителни вещества USDA)

principlenutrient ValuePercent на rdaenergy20 kcal1%въглехидрати3.38 g2.5%протеин2.20 G4%Общи мазнини0,12 g 0,5% Cholesterol0 mg0%Dietary Fiber2.1 g5.5%VitaminsFolates52 µg13%Niacin0.978 mg6%Pantothenic acid0.274 mg5%Pyridoxine0.091 mg7%Riboflavin0.141 mg11%Thiamin0.143 mg12%Vitamin C5.6 mg9%Vitamin-A756 IU25 %Витамин Е1.13 mg7,5%витамин К41,6 µg35%електролитисодиум2 mgselection и съхранение

аспержиите са известни и от много местни имена като Spragel, Spargelkraut, Asperges, Asperge Commome, Espárragos и т.н. Таблица>

отлепени аспержи. (С любезното съдействие: Peter Kaminski)

Въпреки че човек може да намери аспержи през целия сезон в супермаркетите, те са в най -добрия си и най -ароматен през пролетта през пролетта . В Европа нейните издънки, продадени в магазините от декември до юни.

аспержите трябва да се използват възможно най -скоро след прибиране на реколтата. В противен случай скоро губи сладост, тъй като по -голямата част от захарта му се превърна в нишесте. Закупуването от местните ферми или пазарите на фермери би било идеален начин да им се насладите на свежи.

На пазарите изберете нежно, твърдо, прави, гладки, еднообразни, тъмнозелени/лилави стъбла с плътно затворени съвети . Избягвайте дебели стъбла с хребети в стъблата, потънали или тъпи цветни, тъй като показват стари запаси и следователно, без аромат.

Тъй като копията му загиват рано, те трябва да бъдат събрани в сутрешните часове, когато Времето е студено. След като избирате, ги потопете в ледено студена вода, за да премахнете топлината, източете водата и поставете копия в найлонови торбички. Съхранявайте в хладилника, поставен на 38 до 40 градуса F и 90% до 95% относителна влажност. При по-високи температури неговите копия са склонни да губят естествени захари и витамин-С. В резултат на това те губят аромата си, когато станат по -строги и започват да се разпадат.

Методи за подготовка и сервиране

копията ще щракне там, където започва всяка дървесина. (С любезното съдействие: Основната вегетарианска готварска книга). Вържете отскочете до този уебсайт копия в пакет. Гответе за 2-3 минути във вряща вода със съвети нагоре. След това просто потопете съветите за кратко във врящата вода.

Издънките от аспержи са един от най-търсените зеленчуци, които се радват през пролетта.

Предпочитани са пресни копия в готвенето. За да приготвите, измийте ги в хладна течаща вода с нежен скраб. Нежните, тънки от молив копия могат да бъдат приготвени директно. Дебели стъбла обаче се обелват, преди да бъдат използвани в рецептите.

Като цяло аспержите копия просто се нуждаят от кратко готвене. В някои домакинства традиционните саксии се използват за приготвянето им, при което стъблата са потопени във вряща вода, докато съветите са просто позволени да се готви.

Ето някои предложения за сервиране:

bruschetta с аспержи, домати и сирене гарнитури. Photo Courtesy: Rizkapb

аспержи копия могат да се наслаждават на сурови, задушени, сотирани, разбъркани или смесени със зеленчуци, боб, птици или морски дарове.

Парни копия, сервирани с цитрусов сос от холандаз, разтопено масло, пармезан или сос Сирене Pecorino в красиви рецепти за френски стил.

пролетен лук и аспержи на скара и аспержи, намазани с омазване на макадамия и подправете с чесън, джинджифил и пипер паста.

Много ресторанти в Германия предлагат специални менюта на Spargel през пролетния сезон.

Профил за безопасност

Като цяло, Аспержите се понасят добре и алергичните реакции са сравнително редки.

поглъщането на млади издънки може да предизвика обидна миризма на урината. Това се дължи на метаболизма на аспарагузията, която се разпада на различни продукти, съдържащи сяра, като метанетиол, сулфиди и др. Състоянието обаче е безобидно. (Медицински отказ от отговорност).

≻≻- обратно към зеленчуци от аспержи. Посетете тук за впечатляващ списък със зеленчуци с пълни илюстрации на техните хранителни факти и ползи за здравето.

≻≻- Обратно към началната страница.

Допълнително четене :

Център за изследвания и информационни изследвания и информационен център, Калифорнийския университет. (PDF-Link се отваря в нов прозорец).

USDA Национална база данни за хранителни вещества.

Факти за хранене на Рутабага

Рутабага (Cabbage Retips) са зимния сезон Коренни зеленчуци в коренните зеленчуци в корените в корените на зеленчуците в корените в корените в корените на зеленчуците в корените на сезонните зеленчуци в корените на сезонния сезон в коренните зеленчуци в сезона в коренните зеленчуци в сезона в сезонния сезон в коренните зеленчуци в сезона в сезона в коренните зеленчуци в сезона на сезонния сезон в зимния сезон в сезона в коренните зеленчуци в сезона в коренните зеленчуци в сезона в сезона в коренните зеленчуци в сезона в коренните зеленчуци в сезона в коренните зеленчуци в сезона в сезона в сезонния сезон Семейство Cruciferae. Техният сладък, пиперлив аромат е реминисценции на сладки репички.

Те всъщност са хибридни между дивото зеле (Brassica oleracea) и ряпа (Brassica rapa) и култивирани в Швеция за първи път, и следователно популярни като шведи всички за първи път и следователно популярни като шведи всички всички за първи път, както и популярни като шведи всички за първи път, и следователно популярни като Swedes всички всички над Европа. И двата ряпа, и шведите са тясно свързани помежду си.

Научно име: Brassica napus var.napobrassica.

rutabaga. С любезното съдействие: ilovebutter

Рутабага предпочита добре дренираната пясъчна почва и прохладното време, за да процъфтява. Това е двугодишно растение, което расте до около 12-18 инча височина. Кръгъл копче се развива малко над повърхността след около 3-4 месеца от разсада.

Неговата здрава кожа се отличава с дълбок лилав цвят. Rutabagas са различни от ряпа в по-големи и по-кръгли с забележими белези от листа. Вътре тяхната плът е жълта, за разлика от сметаните бели ряпа, въпреки че съществува и бялата плът Рутабага.

разберете тук за разликите между рутабага и ряпа:

сравнително по -малък

rutabaga Turnips
размер по -голям от Turnips по -голям от Turnips
форма кръг, малка изпъкналост близо до горната част на корена, към която са прикрепени листата. Овал (хоризонтално).
цвят равномерно кафяв. Вижда се и сортове на дълбок лилав яка, подобна на ряпа. лилава яка близо до горния край. Бяло навсякъде.
текстура дебела кожа, често белязана от листни люспи в близост до края на стъблото. сравнително тънка кожа. Гладка повърхност.
Интериор Кремообразна жълта плът. Бялата плът Рутабага също съществува. плът от бял цвят. Съществуват и жълто оцветени ряпа.
аромат по -сладък и по -силен. Сладко и пиперкор >
Най -горната зелена гладки, месести листа, както при зелените нашийници. Не се предпочита често в готвенето. Груби и космати листа. Предпочита се в готвенето и мариноването.
Съхранение Дългият срок на годност. Краткият срок на годност.

6 Невероятни ползи за здравето на Рутабага

Рутабагас са нискокалорични коренови зеленчуци; Носете само 37 калории на 100 g. Независимо от това, те са много добър източник на антиоксиданти, минерали, витамини и хранителни фибри.

Като член на кръстоцветните зеленчуци, те носят индол глюкозинолатни съединения като индол-3-карбинол. Американското дружество за борба с рака препоръчва увеличаване на кръстоцветните зеленчуци, за да се бори срещу рака.

Пресните корени наистина са отличен източник на витамин-С. 100 g прясна рутабага съдържа около 25 mg, или 42% от ежедневните нива на витамин С.

витамин-С е мощен водоразтворим антиоксидант, изискван от човешкото тяло за синтеза на колаген. Той също така помага за почистване на вредните свободни радикали, предотвратяването на ракови заболявания, възпалението и спомага за засилване на имунитета.

Taproot също е скромен източник на основни минерали като калций, мед, желязо, калий и манган.

Рутабага носи сравнително повече количества от някои от групата на В-комплексните витамини, отколкото ряпата като фолати, тиамин, рибофлавин, пиридоксин, пантотенова киселина и тиамин.

Вижте таблицата по -долу за задълбочен анализ на хранителните вещества: Rutabaga Nutrition (Brassica napus var.napobrassica.), Прясно, сурово, стойност на храненето на 100 g, (източник: USDA Национална база данни за хранителни вещества) Принципналентриентния ValuePercent на rdaenergy37 kcal2%въглехидрати8.62 G6.5%Protein1.08 G2%Общи мазнини0,16 GSelection and Storage

Fresh Rutabaga може да бъде наличен през цялата година на американските пазари. Посетете пазарите на фермерите наблизо след първата слана за местно отглеждана по -сладка Рутабага. Вносените корени обикновено са восъчно покрити, за да ги предпазят от загуба на влага и свиване. > Изберете твърди, кръгли, средни корени. Избягвайте тези, които имат пукнатини, разцепени, меки и натъртени грудки. Също така, игнорирайте големи, свръхманирани корени, тъй като те носят излишно съдържание на влакна и следователно дървените и неапетитивни.

Рутабага показва много добър срок на годност. Те могат да бъдат подредени на 35 градуса F за до 6 месеца. Вкъщи те могат да се съхраняват в зеленчукова кутия до 10 дни и вътре в хладилника в продължение на 3 седмици, немити в пластмасова торбичка.

Методи за подготовка и сервиране

Рутабага са популярни С името шведски ряпа в Съединените щати. За да се приготвите, просто ги измийте в студена вода, обелете, като използвате зеленчуков пилинг, за да премахнете восъчни покрития, пясък и песъчинка.

Те се отличават с деликатна сладост с нотка на аромат на зеле и ряпа. Младите корени са особено нежни и приятни за вкус. Кипенето задълбочава цвета си по време на готвене.

Ето някои сервиращи съвети:

нежният рутабага може да се яде сурови в салати с други обикновени салатни зеленчуци като морков, цвекло, ряпа, репички и т.н. .

Те могат да бъдат надушени, варени или печени и са особено добри в супи и яхнии.

нарязани на кубчета и на скара, могат да се насладят на домашни птици, агнешко и свинско месо.

Профил на безопасност

Рутабага са много питателни и безопасни за хранене, включително при деца бременни жени.

Както в други зеленчуци на семейство Brassica, Rutabaga съдържа много малко количество оксалова киселина ( 0,03 g на 100 g), естествено срещащо се вещество, което се намира в някои зеленчуци, принадлежащи към семейство Brassica, което може да кристализира като оксалатни камъни в бъбреците и пикочните пътища при някои хора. Адекватен прием на вода се препоръчва да се поддържа ненормално извеждане на урината при тези индивиди, за да се сведе до минимум риска от камък.

Рутабагас може да съдържа гоитрогени, растителни съединения, открити в кръстоцветни семейни зеленчуци като зеле, карфиол, броколи и др. Гойтрогените могат да причинят подуване на щитовидната жлеза и трябва да се избягват при индивиди с дисфункция на щитовидната жлеза. Те обаче могат да се използват либерално при здрави хора. (Медицински отказ от отговорност).

≺≺ обратно към зеленчуци от Rutabaga Nutrition. Посетете тук за впечатляващ списък със зеленчуци с пълни илюстрации на техните хранителни факти и ползи за здравето.

≺≺ Назад към началната страница.

Допълнително четене : < /P>

Храна за университет „Мисъл-Хамилтън“. PDF.

Станфорд Училище за медицина Информация за рак на рака- хранене за намаляване на риска от рак.

USDA Национална база данни за хранителни вещества.

Съдържание на оксалова киселина в зеленчуците.

Факти за хранене на северно червено снапляне

Северното червено щрака е една от най-атрактивните умерени водни морски риби, популярна за сочната си, бяла, фино ароматна плът. Red Snapper е морска риба с умерена вода и една от най -популярните хранителни риби, уловени в южните щати на САЩ.

Научно име. Lutjanus campechanus. Семейство: Lutjanidae.

Други често срещани имена: Spot Snapper, American Snapper, Gulf Red Snapper, American Red Snapper, Acara Aya, Pargo Colorado, Huachinango del Golfo (испански), Luciano-do-Golfo (португалски) , Pargre Fine (френски), Pargo (Papiamento) и др. ). Фото кредит: Допълнителна зебра.

Описание

Червените щрауси са на дълбоки боди риби с алена червена горна част на тялото и ъглови перки, и по -блед от долната страна. Устата е голяма с остри зъби. Очите са червени. Непълнолетните червени щракари проявяват тъмно петно от горните страни под предните меки дорзални лъчи, които изчезват, докато растат на възрастни.

Възрастният северно червено щрака достига средна дължина от 24 инча и може да тежи 5-15 килограми. Сексуалната зрялост се достига на 2 години. Максималната възраст се оценява на 40-50 години.

Lane Snapper (Lutjanus synagris) има подобна форма и цвят на тялото, но има и осем тесни жълти линии, които изпълняват дължината на рибата. Освен това има черно петно от всяка странична лента, има заоблена анална перка.

Contents